<
НОВИНИ ДНЯ: Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньомувсі новини дня
Бізнес
Технології
23.09.2021 737

У NASA змогли перетворити космічні фото на музику

Вчені з NASA в рамках одного зі своїх унікальних проєктів зуміли перетворити зображення зірок, зібрані телескопами, на приємну музику.

630_360_1565697957-384_23.09.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Byte.

Цей проєкт "ультразвукування" під керівництвом рентгенівської обсерваторії NASA та програми Universe of Learning перетворює на звук мовчазні візуальні дані з деяких найпотужніших телескопів світу.

Це дає можливість переживати дані з космічних джерел цілком у новий спосіб: слухом.

Проєкт бере звичайні діаграми та просторові космічні зображення й перетворює їх на звук. Для того, щоб фіксувати «звуки», дослідники NASA використовують програмне забезпечення, яке обробляє зображення та перетворює візуальні дані на звукову інформацію.

Звучання при цьому корелюється із відповідними кольорами: червоніше світло випромінює найнижчі ноти, а синє і фіолетове створюють ноти з більш високими тонами.

Оценка материала:

5.00 / 1
У NASA змогли перетворити космічні фото на музику 5.00 5 1
Бізнес / Технології
23.09.2021 737
Еще материалы раздела «Технології»