<
НОВИНИ ДНЯ: Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.09.2021 1449

Майже 47% українців вважають постраждалими жителів ОРДЛО і Криму

46,6% опитаних українців вважають жителів ОРДЛО та окупованого Росією Криму постраждалими від конфлікту, які потребують всебічної підтримки з боку України.

630_360_1607727724-253_24.09.21

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані загальнонаціонального соціологічного дослідження "Влада, суспільство, медіа: хто, на думку українців, може впоратися зі збройним конфліктом?", презентованого в Офісі Президента.

Так, більшість респондентів (72,4%) вважають, що треба забезпечувати для жителів ОРДЛО та Криму максимальний доступ до державних послуг і створювати умови для підтримки зв’язків та спілкування з підконтрольними територіями України.

Втім, 12,9% українців не згодні з тим, що треба витрачати ресурси на збереження зв’язків з жителями ОРДЛО і Криму, а 24,6% згодні з тим, що жителі Криму та ОРДЛО залишилися проживати на територіях, які не контролюються урядом України, за власним бажанням, тому їх не має підтримувати Україна.

На запитання, чи повинна Україна визнавати видані в ОРДЛО і Криму документи (свідоцтва, довідки тощо), 24,3% респондентів відповіли, що підтримують повне визнання таких документів.

Водночас 21,5% готові погодитись з тим, що можна визнавати частину документів, які були видані на території ОРДЛО та Криму, а 11,5% українців можуть підтримати визнання відомостей з таких документів та видачу відповідних українських.

Проте 35,3% опитаних взагалі проти того, щоб визнавати дійсними ці документи.

Опитування проводилось з березня по квітень 2021 року Харківським інститутом соціальних досліджень у співпраці з Центром прав людини ZMINA за підтримки Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим на замовлення проєкту “Права людини для України”, який впроваджується ПРООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Під час дослідження було опитано 10 тис. респондентів методом інтерв’ю face-to-face. У кожній області та місті Києві опитано по 400 респондентів. Вибірка репрезентує доросле населення України віком від 18 років. Статистична похибка не перевищує 1% для України в цілому та 5% – для кожної окремої області України та столиці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Майже 47% українців вважають постраждалими жителів ОРДЛО і Криму 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.09.2021 1449
Еще материалы раздела «Суспільство»