НОВИНИ ДНЯ: Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворогавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.09.2021 963

Максим Сікора дав поради студентам, як досягнути успіху в професії журналіста

Популярний ведучий новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Максим Сікора в стінах рідної альма-матер, Київському міжнародному університеті, провів зустріч зі студентами, які навчаються професії журналіста.

Для майбутніх колег по цеху успішний тележурналіст дав майстер-клас про роботу з інформацією. Студентам-журналістам Максим Сікора розповів про те, як працювати з інформацією, оприлюднювати її, щоб вона викликала резонанс і утримувала аудиторію. Також поінформував про те, якими бувають типи та джерела інформації.

Особливу увагу молоді телеведучий звернув на соціальні мережі і назвав їх чудовим майданчиком для того, щоб відточувати свої навички написання текстів.

Також Максим Сікора дав декілька корисних порад студентам, які допоможуть досягнути успіху в професії. Передусім, за словами ведучого, потрібно розвивати стресостійкість, адже робота журналіста є дуже стресовою. А також бути цілеспрямованими і знати свою мету.

«Кожен з вас уже зробив крок, щоб реалізовуватися в професії журналіста. Ви навчаєтесь омріяному фаху, здобуваєте знання. Бути журналістом – це складна і відповідальна робота. Раджу вам не перебувати в романтичному шалі і не думати, що все буде легко. Інакше ви не витримаєте конкуренції, коли вас будуть зіштовхувати більш цілеспрямовані люди. Раджу вам наполегливо працювати над собою, бути допитливими і вимогливими до себе, читати багато різної літератури, відточувати свої навички письма. Я впевнений, що серед вас є ті, хто в майбутньому стане відомими журналістами. Для цього треба дуже старатися, мати уявлення, де ви хочете опинитись в кар’єрі через 10, 15 років, бути цілеспрямованими і сміливо йти до своєї мрії», - зазначив Максим Сікора.

В свою чергу студентам було цікаво дізнатися, як знайти свою першу роботу в журналістиці. Ведучий порадив починати кар’єрний шлях з практики. Сміливо стукатися до роботодавців і не хотіти відразу заробляти великі гроші.

«Все це буде, але з часом. Для початку потрібно стати класними професіоналами, щоб вашу роботу цінували», - резюмував Максим Сікора.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Максим Сікора дав поради студентам, як досягнути успіху в професії журналіста 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.09.2021 963
Еще материалы раздела «Суспільство»