НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Європа
24.09.2021 512

ЄС поки не розглядає санкції проти українських олігархів за корупцію

В Євросоюзі поки що не розглядають введення санкцій проти українських олігархів, як це рекомендувала Європейська аудиторська палата.

Про це заявив спікер ЄС Петер Стано в п'ятницю, 24 вересня.

"Боротьба з корупцією - в першу чергу, в інтересах України. Уряд і президент Зеленський знають, що це їх зобов'язання, це те, що ми регулярно обговорюємо. І не обов'язково говорити про санкції, ми маємо дуже сильний інструмент - Угода про асоціацію. У рамках цієї угоди ми обговорюємо всі проблеми і виклики, і ми підтримуємо боротьбу з корупцією, а також з феноменом зростання впливу олігархів. Санкції - тільки один з інструментів, який може бути використаний у такій ситуації", - сказав Стано.

Крім санкцій, аудитори рекомендували розробити модель запобігання того, щоб окремі українці, підозрювані у великій корупції, могли в'їжджати в Євросоюз і користуватися там своїми активами.

Як зазначив Стано, для рішення про санкції існують певні процедури обговорення між країнами-членами і для їх введення необхідно одноголосне рішення.

Своєю чергою, в Єврокомісії також відзначили прийняття Верховною Радою закону про олігархів.

"Ми віддаємо належне спробі президента Зеленського протидіяти цьому феномену і впливу олігархів, який є дуже значним в економічному і політичному житті України. На нашу думку, це крок вперед, але звичайно, треба буде подивитися, як він буде імплементований. Також ми хотіли б побачити зміцнення вже існуючих інститутів", - заявила прес-секретар ЄК Ана Пізонеро.

За її словами, в Єврокомісії "зараз не можуть будувати гіпотези щодо санкцій проти певних осіб у майбутньому".

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС поки не розглядає санкції проти українських олігархів за корупцію 5.00 5 1
Політика / Європа
24.09.2021 512
Еще материалы раздела «Європа»