<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
25.09.2021 795

Палата представників США затвердила $1 мільярд на «Залізний купол» для Ізраїлю

Нижня палата Конгресу США ухвалила виділення $1 мільярду для системи ПРО «Залізний купол» в Ізраїлі – попри те, що частина прогресивних демократів виступала категорично проти цього.

Як повідомило інформагентство Reuters, ця норма була затверджена в загальному проєкті закону про оборонний бюджет США, передає Укрінформ.

«Положення було ухвалене 420 представниками проти дев’яти (вісім з яких були демократи і один республіканець», - зазначається в повідомленні.

Група прогресивних демократів добивалася скасування цієї норми в законі, звинувативши Ізраїль у порушенні прав людини стосовно палестинців. Однак це загрожувало голосуванню закону в цілому, й до того ж не мало підтримки з боку Республіканської партії й більшості демократів.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт подякував обом партіям в Палаті представників за підтримку.

«Ті, хто намагається оскаржити цю підтримку, отримали сьогодні резонансну відповідь», - наголосив він у заяві з цього приводу.

Як повідомляв Укрінформ, протиракетна система «Залізний купол» ефективно показала себе в обороні ізраїльської території під час масованого ракетного обстрілу з палестинської сторони цього року. У вересні Міністерство оборони України заявило, що також розглядає можливості придбання протиракетної системи на кшталт такої, яку використовує Ізраїль.

Оценка материала:

5.00 / 1
Палата представників США затвердила $1 мільярд на «Залізний купол» для Ізраїлю 5.00 5 1
Політика / Світ
25.09.2021 795
Еще материалы раздела «Світ»