<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.09.2021 4502

Спелеологи розкрили секрет «Криниці пекла» в Ємені

Група оманських спелеологів здійснила перший спуск на дно знаменитого єменського колодязя Бархут - дива природи, якого уникають багато місцевих жителів, які вважають, що це в’язниця для джинів.

630_360_1632650357-552_27.09.21

Як передає Укрінформ, про це пише France24.

Чорне кругле заглиблення «Криниці пекла» створює діру шириною 30 метрів у пустелі східної провінції Ємену Аль-Махра.

«Криниця» має дуже погану репутацію серед місцевих - за повір'ям, велетенська штольня служить місцем ув'язнення джинів. Сморід, який підіймається з бархута підігріває забобони щодо «пекельності» провалля.

Діра має глибину 112 метрів (367 футів) і виділяє дивні запахи.

Члени спелеологічного товариства Oman Cave Exploration Team виявилися не забобонними: спустившись у провалля вони виявили лише змій і трупи тварин – саме цей запах відлякував місцевих.

На опублікованих кадрах видно натічні утворення, а також сірий і вапняно-зелений печерні перли - кульки кальциту. Дослідники взяли зразки води, каменів, грунту і деяких мертвих тварин та планують їх вивчити.

Оценка материала:

5.00 / 1
Спелеологи розкрили секрет «Криниці пекла» в Ємені 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.09.2021 4502
Еще материалы раздела «Суспільство»