<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
28.09.2021 999

Кулеба розповів про "історичний шанс" для України в сфері енергетики

  Це поставки водню в Німеччину.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про "історичний шанс" для України в сфері енергетики.
Країна може стати важливим постачальником і навіть відтіснити з цього ринку Росію. Слова політика прозвучали в ефірі ICTV.
Так, Кулеба пояснив, що мова йде про постачання до Німеччини водню.

"Завдяки зеленому водню Україна для Німеччини може стати тим, ким є Росія для Німеччини в газовій галузі. Це дійсно історичний шанс", - сказав він.

За словами міністра, важливо не втратити отриману можливість і побудувати необхідний зв'язок між країнами. Вона допоможе вивести Україну на основні позиції не тільки в зовнішній політиці ФРН, але і у внутрішній.

Відзначимо, що в рамках візиту Ангели Меркель до Києва 22 серпня між "Нафтогазом" і німецьким газовим трейдером був підписаний меморандум про взаєморозуміння в сфері водневої економіки.

Крім того, в 2020 році в ЄС було затверджено стратегію, в якій Україну визначили пріоритетним партнером через потенціалу виробництва водню, а також наявної у держави інфраструктури з ЄС.

Оценка материала:

3.00 / 2
Кулеба розповів про "історичний шанс" для України в сфері енергетики 3.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.09.2021 999
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»