<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.09.2021 1279

Переліт українців через Атлантику визнали національним рекордом

Трансатлантичний переліт українського екіпажу на гелікоптері увійшов до Національного реєстру рекордів України. 24 вересня Сертифікат про встановлення національного рекорду організатори Реєстру вручили командиру екіпажу Максиму Луньову.

 

З цієї нагоди до Києва приїхали представники компанії-виробника Bell Textron, а гелікоптер Bell 407 GXi, на якому українська команда перелетіла Атлантику, презентували українській публіці.

На шляху до національного рекорду український екіпаж провів у небі 50 годин і пролетів 10 000 км над 13 країнами.

«Я вже 13 років пілотую гелікоптери, і трансатлантичний переліт – моя давня мрія. Завдяки  технічним характеристикам цієї моделі, у нас не було метеорологічних обмежень, що дозволило нам рухатися запланованим маршрутом без затримок», – зазначив Максим Луньов, пілот та власник компанії Нeliclub.

«Я вітаю досягнення українського екіпажу і радий, що Bell 407GXi зарекомендував себе як надійний літак, який здатен виконувати найскладніші завдання  та задовольняти різноманітні потреби наших клієнтів», – прокоментував Дункан Ван Де Вельде, виконавчий директор Bell Textron в Європі.

Helicopter_record_luniov_vandervelde

На брифінгу для журналістів були також озвучені цифри щодо українського ринку. Літальні апарати Bell в Україні – номер один з продажів для приватного сектору: на сьогодні їх кількість досягла 20.

«Інтерес до малої авіації в цілому і до гелікоптерів зокрема постійно зростає. Сьогодні дивлячись на небо, ви все частіше побачите на горизонті гвинтокрил чи почуєте його. Апарати з українською реєстрацією знають і в багатьох європейських країнах. Адже це не звичайне переміщення з точки А в точку В: це пригоди, емоції, інший погляд на світ, який приваблює все більше людей», – підкреслив Максим Луньов.

Нагадаємо, на початку серпня український екіпаж у складі Максима Луньова і Євгена Рахмайлова здійснив трансатлантичний переліт на гелікоптері. Відправною точкою маршруту було місто Мірабель в канадській провінції Квебек, кінцевою – аеропорт «Бориспіль». Екіпаж провів 50 годин у повітрі та пролетів 10 тис км над територією 13 країн. У світі здійснено лише декілька таких перельотів, а для України – це перший перетин океану літальними апаратами, «батьком» яких називають легендарного Ігоря Сікорського.

 Helicopter_record1

Про компанію Bell 

Іноваційна компанія в галузі розробки повітряних суден. Понад 85 років переосмислює досвід польоту і куди він нас може віднести. Першими подолали звуковий бар’єр та сертифікували комерційний гелікоптер. Були частиною першої місячної місії NASA вивели на ринок передові системи нахилу.  Штаб-квартира розташована у Форт-Уорті, штат Техас.  Дочірнє підприємство компанії - Textron Inc. Здійснює підтримку клієнтів по всьому світі, з них 6 центрів підтримки розташовані в різних країнах Європи. Сайт.

Про компанію Textron Inc.

Textron Inc.це багатогалузева компанія, яка використовує свою глобальну мережу авіаційних, оборонних, промислових та фінансових підприємств, щоб надавати клієнтам інноваційні рішення та послуги. Textron відомий у всьому світі своїми потужними брендами, такими як Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems та TRU Simulation + Training. Сайт.

 

Про компанію Нeliclub 

Компанія створена у 2014 оці. Пропонує повний спектр послуг у сфері бізнес-авіації. Здійснює продаж  повітряних суден для приватних та корпоративних клієнтів. Є ексклюзивним представником Bell Нelicopter Textron, а також компанії Cessna и Beechcraft в Україні.  Пропонує вертольотні тури, чартери по країні та за її межі. Має власну школу, де навчає пілотів. Запровадила найбільш доступну програму володіння повітряними суднами на принципі часткового володіння. Об’єднує пілотів, власників ботів та всіх зацікавлених авіацією у форматі клубу. Сайт.

 Helicopter_record_luniov

Оценка материала:

5.00 / 1
Переліт українців через Атлантику визнали національним рекордом 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.09.2021 1279
Еще материалы раздела «Суспільство»