<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.10.2021 623

З 1 жовтня Україна перейшла на електронні лікарняні: як це працює

З 1 жовтня оформлення всіх лікарняних буде відбуватися виключно з внесенням даних в електронну систему охорони здоров'я.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

За його словами, станом на 27 вересня 137 тис медичних працівників пройшли онлайн навчання, 2,9 тис. медустанов уже оформляють електронної лікарняні, з початку роботи системи створені майже 1 млн медичних висновків про непрацездатність. Всього 100 лікарень поки не змогли налаштуватися на роботу в нових умовах, але до 1 жовтня є час, щоб "підключити" ці заклади до електронної системи.

"Електронна система дозволяє перевірити, скільки і кому той чи інший лікар лікарняних листів. Адже кожен документ повинен бути затверджений власним електронним підписом медпрацівника", - написав Радуцький.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що в 1 вересня 2021 відомчі лікарні повинні підключитися до електронної системи охорони здоров'я, щоб мати можливість генерувати електронної лікарняні. Для того, щоб лікар оформив електронний листок непрацездатності, пацієнту потрібно особисто прийти на прийом.

Як буде працювати система електронних лікарняних

Сімейний лікар повинен створити електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність в Реєстрі та підписати його кепом (кваліфікований електронний підпис).

Пацієнт отримає про це повідомлення від системи E-health.

Потім лікарняний потрапить до Реєстру Пенсійного фонду, де формується електронний листок непрацездатності. Пацієнт також отримує повідомлення на телефон від ПФУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
З 1 жовтня Україна перейшла на електронні лікарняні: як це працює 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.10.2021 623
Еще материалы раздела «Економіка»