<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
03.10.2021 689

Штати хочуть ввести правила банківського регулювання для криптовалютних компаній – WSJ

Адміністрація Джо Байдена розглядає можливість введення правил банківського регулювання для криптовалютних компаній, які випускають stablecoins – криптовалюту, що використовує, зокрема, долар США як базовий актив.

Про це повідомило в п’ятницю американське ділове видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, обізнані в питанні, передає Укрінформ.

«Ці кроки мають розвіяти побоювання регуляторів, що stablecoins – цифрові гроші, прив’язані до національних валют, таких як долар США – можуть спровокувати фінансову паніку й через це потребують більш жорсткого регулювання»,- зауважується в публікації.

Очікується, що адміністрація Байдена звернеться до Конгресу США з проханням розглянути законодавство про створення спеціального статуту для криптовалютних компаній.

Як повідомлялося, stablecoins випускаються такими компаніями, як Tether Ltd. та Circle Internet Financial Inc. Вони мають поєднувати стабільність національних валют, таких як долар США, з можливістю швидкої торгівлі в Інтернеті. Водночас, існують застереження, що stablecoins можуть викликати нестабільність, якщо користувачі матимуть сумніви у вартості своїх базових активів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штати хочуть ввести правила банківського регулювання для криптовалютних компаній – WSJ 5.00 5 1
Політика / Світ
03.10.2021 689
Еще материалы раздела «Світ»