НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Світ
28.11.2021 543

Австрія першою в ЄС запровадить податок на дохід від криптовалют

У Австрії з 1 березня 2022 року почне діяти новий податок на прибуток від торгівлі криптовалютами.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне нововведення передбачено у розробленій урядом країни так званій "екосоціальній" податковій реформі.

"На цей момент все ще існує дисбаланс з точки зору регулювання криптовалют у порівнянні з традиційними акціями та облігаціями. Ми першими в ЄС створюємо базу оподаткування для криптовалют", - прокоментував реформу міністр фінансів Гернот Блюмель.

Підготовлений Мінфіном законопроєкт, який наразі перебуває на схваленні у парламенті, передбачає інтеграцію криптовалют в існуючу систему оподаткування доходів від основних засобів. Згідно з ним, дохід від продажу криптовалют підлягає оподаткуванню за спеціальною ставкою у розмірі 27,5%.

Податкові зобов’язання набувають чинності з 1 березня 2022 року та поширюються на криптовалюти, придбані після 28 лютого 2021 року. Криптовалюти, які були придбані до цього часу, не підпадають під новий режим оподаткування.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Верховна Рада ухвалила у другому читані та в цілому законопроєкт №3637 "Про віртуальні активи", який встановлює в Україні механізм правового регулювання сфери віртуальних активів, що легалізує ринок криптовалюти.

Оценка материала:

5.00 / 1
Австрія першою в ЄС запровадить податок на дохід від криптовалют 5.00 5 1
Політика / Світ
28.11.2021 543
Еще материалы раздела «Світ»