<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.10.2021 1267

Сьогодні в Україні відзначають День учителя

Сьогодні, в першу неділю жовтня, в Україні відзначають День працівників освіти

Про це повідомляє Укрінформ.

День учителя – професійне свято всіх українських освітян. Українська освіта має давні традиції та принципи, які сформувалися за часів Київської Русі та розвинулися й набули нових форм за часів Козацької держави – це відкритість до світу, європейська орієнтація, прив’язка до християнських цінностей, ідеї гуманізму, домінанта гуманітарної освіти.

Втім, потрапивши під «братню опіку» імперій, майже всі здобутки в освітній царині були загублені. Після здобуття незалежності, в Україні ще довгий час використовувалась радянська система освіти.

Нині настав час змін. Передусім, вагомого значення набуває реформування середньої освіти, як центральної ланки в освітній системі та основи для успішного здобуття освіти наступних рівнів й самоосвіти протягом усього життя.

Президент Володимир Зеленський привітав українських вчителів з професійним святом. Вітання він розмістив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Учитель – це не лише про те, щоб дати знання. Учитель – це про велику сім’ю, де кожен учень стає твоєю дитиною. Найтепліші вітання всім, хто дарує нашим дітям мудрість, досвід і частинку свого серця й душі», - написав Зеленський.

Зі святом українських вчителів також привітав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, повідомляє сайт ВР.

«Вітаю вас із професійним святом. Ваша щоденна праця є надзвичайно важливою для українського суспільства. У дитячому садочку, школі, коледжі або університеті ви закладаєте основні цінності та допомагаєте формувати особистість кожного із нас», - написав Голова ВР.

Також він зазначив, що за останній рік галузь освіти зазнала значних змін через пандемію коронавірусу. Всім освітянам довелося організовувати безпечне навчання на місцях, а згодом і переходити в онлайн-режим. «Така готовність до самопожертви та професіоналізм заслуговують на повагу», - додав Разумков та подякував освітянам за плідну роботу і відданість справі.

До привітань освітянам долучився й заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Текст вітання оприлюднений на сайті парламенту.

«Від щирого серця вітаю вас із професійним святом. Ви — не просто провідники в країну знань, як іноді це люблять казати. Ви — не просто люди, які навчили нас писати, читати, віднімати чи множити. Ви — приклад для всього людства, відображення божественних любові та мудрості», - зазначив Стефанчук.

Він додав, що пишається тим, що мав можливість долучитися до навчання майже 5000 студентів в університетах різних країн світу.

«Бажаю всім колегам, працівникам освіти запалити якомога більше факелів — нехай очі ваших учнів світяться цікавістю й допитливістю. Водночас будьте самі учнями — розширюйте ваші горизонти, безперервно вчіться, вдосконалюйтеся», - написав Стефанчук.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сьогодні в Україні відзначають День учителя 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
03.10.2021 1267
Еще материалы раздела «Суспільство»