<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.10.2021 550

Головний санлікар назвав сценарії розвитку COVID-пандемії в Україні

Україна йде за помірним сценарієм пандемії COVID-19, проте ситуація може швидко змінитися.

Про це заявив головний санлікар Ігор Кузін в інтерв'ю виданню Фокус.

"Усі прогнози показують стрімке зростання захворюваності в листопаді і переповнену систему охорони здоров'я", - зазначив Кузін.

За його словами, ВООЗ спільно з Національною службою здоров'я України розробила три можливих сценарії розвитку подій - оптимістичний, песимістичний і помірний, за яким зараз рухається країна.

"Але ситуація може швидко змінюватися", - наголосив головний санлікар.

Кузін зазначив, що на рівні кожної області є ще дві-три резервні лікарні для прийому пацієнтів з COVID. На сьогодні налічується близько 40 тис. ліжок, при погіршенні ситуації можна розгорнути до 70 тис., а з урахуванням резервних - до 90 тис. ліжок.

"Але ми повинні розуміти, що при навантаженні в 70 тис. система охорони здоров'я вже не може адекватно надавати ургентну медичну допомогу, тобто можуть виникнути проблеми з плановими операціями, з лікуванням інфарктів, інсультів, інших хвороб", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Головний санлікар назвав сценарії розвитку COVID-пандемії в Україні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.10.2021 550
Еще материалы раздела «Суспільство»