НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Політика
Україна
04.10.2021 804

Дмитро Разумков: я не тримаюся за посаду

В ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував конфлікт з фракцією «Слуга народу» та можливе звільнення.

«Я думаю, що, коли розглядається питання відставки спікера, мабуть варто було б його послухати. Я і до колег звертаюся - мені точно нема за що ховати очі, я готовий дискутувати по будь-яким питанням з ними. За кожну свою дію я готовий відповісти. Але, коли це відбувається за моєю спиною, це виглядає, м’яко кажучи, не порядно», – заявив Дмитро Разумков.

Водночас Голова Верховної Ради запросив колег у понеділок на 18:00 на проведення фракції в стінах парламенту. Пообіцяв там кожному дати відповідь на будь-які запитання щодо професійної діяльності за останні два роки.

Також спікер зауважив, що не варто, аби одна інституція поглинала іншу. Є різні вертикалі влади: президентська, законотворча, судова. За словами Разумкова, коли одна влада намагається поглинути іншу - це приводить до негативних наслідків, іноді катастрофічних.

«Я не тримаюся за посаду - я про це говорив. Але я вважаю, що це не нормально, коли це відбувається так. Я готовий відстоювати свої позиції. Я вважаю, що це правильний крок і, об’єктивно, я не буду казати, що мене не цікавить питання відставки Голови Верховної Ради. Але набагато більше мене цікавить питання того, що сьогодні ми займаємо 2-е місце в Європі і 9-е місце в світі по зростанню ковіду. Питання того, що наші газові сховища наповнені майже на 19 млрд кубічних метрів, а в минулому році в цей самий час - це було майже 28 по іншій ціні, коли ми ці речі повинні були робити влітку, тому що сьогодні є ще один антирекорд – 1200 доларів за тисячу кубічних метрів. Такого не витримає ні економіка - ми це бачимо вже в Європі, ні наше місцеве самоврядування», – зазначив Дмитро Разумков.

Спікер наголосив, що в Україні все пов’язано з енергетикою. Енергетика - є хребтом економіки, тож, якщо вона ляже - зламається все. За словами керівника парламенту, сьогодні треба дійсно працювати на користь держави, а не займатися політикою, яка того не варта.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Дмитро Разумков: я не тримаюся за посаду 5.00 5 1
Політика / Україна
04.10.2021 804
Еще материалы раздела «Україна»