<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.10.2021 728

МОЗ прогнозує пікові навантаження на медичну систему з середини листопада

Пікові навантаження на систему охорони здоров'я припадуть з середини листопада по середину грудня.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

 

"Зараз кілька регіонів знаходяться в помаранчевій зоні. Ми очікуємо, що пікові навантаження на систему охорони здоров'я і за кількістю випадків мають припасти на середину листопада по середину грудня. Це піковий період, коли ми будемо витримувати максимум навантаження саме на систему охорони здоров'я", - сказав Кузін.

Зараз, за словами держсанлікаря, в першій хвилі лікарень підготовлено 44 тис. ліжок, 98% з них з підведеним киснем. Додатково система може надати до 70 тис. ліжок для хворих на COVID-19.

За його словами, в Україні має вистачити ліжкового фонду та кисню при найгіршому сценарії захворюваності на COVID-19.

За весь час пандемії в Україні захворіли 2 469 856 осіб; одужали – 2 268 752; летальних випадків – 57 206

Оценка материала:

5.00 / 1
МОЗ прогнозує пікові навантаження на медичну систему з середини листопада 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.10.2021 728
Еще материалы раздела «Суспільство»