НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
07.10.2021 854

Нацбанк призупинив ліцензії двом ломбардам і 10 фінкомпаніям

Національний банк України застосував до двох ломбардів та 10 фінансових компаній заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення всіх ліцензій.

630_360_1574843810-325_07.10.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Зазначені установи не надали регулятору звіти незалежного аудитора за 2020 рік. Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 1 жовтня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Отже, ліцензії на надання фінансових послуг тимчасово зупинено ПТ "Ломбард "Кузьмін і Кузьмін "Євроком" та ПТ "Ломбард Бичков і Шешуков".

Тимчасово зупинено всі ліцензії на надання фінансових послуг таким 10 фінансовим компаніям: ТОВ "Віріді-Люкс", ТОВ "ФК "Воу Кредит", ТОВ "Кешью", ТОВ "Кейс Фактор", ТОВ "ФК "Маністрім", ТОВ "ФК "Фінтренд ЮА", ТОВ "ФК "Стронг", ТОВ "ФК "Фінанс Експерт", ТОВ "ФК "Амстерс Фінанс" та ТОВ "Арт Фінанс".

На цьому ж засіданні було ухвалено рішення тимчасове зупинення ліцензій на провадження діяльності з надання гарантій двом фінансовим компаніям, які порушують вимоги законодавства щодо обов’язкових фінансових нормативів. Це ТОВ "ФК "Фінанс експерт" та ТОВ "ФК "Факторинг Альфа".

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 4 жовтня 2021 року.

Із зазначеної дати та до ухвалення Національним банком рішення про поновлення дії ліцензій ці компанії втрачають право укладати договори про надання фінансових послуг, у тому числі якщо вони ведуть до збільшення зобов’язань перед клієнтами.

Компаніям, до яких застосовано заходи впливу за порушення фінансових нормативів, необхідно усунути порушення до 15 листопада 2021 року.

Водночас Національний банк поновив ліцензії на надання фінансових послуг ТОВ "Вольтер капітал" та ПТ "Ломбард Павленко і компанія", оскільки фінансові установи усунули порушення.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк призупинив ліцензії двом ломбардам і 10 фінкомпаніям 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
07.10.2021 854
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»