НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
11.10.2021 536

Вакцинація на 90% знижує ризик госпіталізації або смерті при COVID – вчені

Французькі вчені встановили високу ефективність COVID-вакцин у співвідношенні з тяжким перебігом хвороби. Встановлено, що щеплення на 90% знижує ризик госпіталізацій та летальних випадків.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначено, що дослідження проводилося на основі результатів аналізів 22 млн людей старше 50 років.

Так, вчені порівняли результати 11 млн вакцинованих людей з такою ж кількістю нещеплених.

Зокрема, визначено, що через 14 днів після отримання другої дози вакцини щепленим на 90% менше загрожує ризик потрапити в лікарню або померти при зараженні COVID-19.

Разом з тим значний захисний ефект спостерігається і у випадку зараження "Дельта"-штамом - 84% для осіб від 75 років і старше і 92% для людей 50-75 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вакцинація на 90% знижує ризик госпіталізації або смерті при COVID – вчені 5.00 5 1
Політика / Україна
11.10.2021 536
Еще материалы раздела «Україна»