<
НОВИНИ ДНЯ: Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканнямвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
13.10.2021 916

У Києві лікарняні ліжка для COVID-хворих заповнені майже на 45%

У Києві заповненість ліжок у лікарнях, які визначені для прийому хворих на COVID-19, становить 44,6%.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко в інтерв'ю для видання "Вечірній Київ".

"У столиці щодня збільшується кількість захворілих та госпіталізованих: станом на сьогодні заповненість ліжок у лікарнях, які визначені для прийому хворих на COVID-19, становить 44,6%. Щоб упередити можливий локдаун, маємо максимально швидко вакцинувати людей. Іншої альтернативи немає", – зазначила Старостенко.

При цьому вона зауважила, що ресурсів для нарощення темпів вакцинації вистачає, і місто постійно шукає нові можливості для їхнього розширення:

«Збільшуємо кількість пунктів, робимо максимально зручну логістику, щоб кожен охочий міг приїхати і щепитися. Вакцин достатньо, і є вибір – Coronavac, Pfizer, AstraZenecа. На сьогодні працюють 57 мобільних бригад, створені для виїзду на підприємства, у колективи. У ТРЦ щотижня розширюємо кількість пунктів вакцинації, нині їх уже 22. Ще 117 пунктів щеплення працюють на базі лікувальних закладів міста, діє також центр масової вакцинації у МВЦ та 21 мінівакцинальний центр».

І попри те, що Київ упевнено втримує лідерство серед інших регіонів України у вакцинальній кампанії (за підрахунками Міністерства охорони здоров’я за останні 7 днів найвищі темпи вакцинації показує саме столиця), на переконання заступниці голови КМДА, вакцинувати необхідно якомога більше киян.

«Ми звертаємося до молодого активного населення: вакцинуйтеся самі та переконуйте інших, приводьте старших родичів, сусідів на щеплення. Адже бачимо, що сьогодні до лікарень потрапляють із тяжкими формами ковіду саме люди старшого віку, які не зробили жодної дози щеплення. Це люди віком 65+ із супутніми захворюваннями, такими як цукровий діабет, серцево-судинні хвороби. Тому вакцинація – це єдиний спосіб вберегтися від госпіталізації й тяжких наслідків», – підкреслила Старостенко.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зареєстровано 11 996 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві лікарняні ліжка для COVID-хворих заповнені майже на 45% 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
13.10.2021 916
Еще материалы раздела «Столиця»