<
НОВИНИ ДНЯ: Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.10.2021 1120

Митрополит Епіфаній у Херсоні освятив Свято-Миколаївський храм

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вперше з першосвятительським візитом відвідав Херсонську єпархію і у місті Херсон освятив новозбудований Свято-Миколаївського храм.

1634153257-165_15.10.21

Як передає Укрінформ, про це митрополит Епіфаній повідомив у Фейсбуці.

"Радість і щастя випромінювали очі вірних, коли ми разом з архієреями та духовенством звершували освячення прекрасного новозбудованого храму на честь святителя Миколая. Зведення цього храму силами місцевої громади тривало протягом двох десятків років, і ці старання увінчалися успіхом – з Божою допомогою святиня постала на втіху людям і на славу Божу. Я теж радію, бо кожен храм, який ми освячуємо в нашій єдиній помісній Православній Церкві, є свідченням того, що наша Церква – жива, вона розвивається й утверджується", - написав Епіфаній.

Також у Херсоні митрополит звершив заупокійну молитву біля могил полеглих воїнів.

"Не лише з нагоди Дня захисника України, але і повсякчас ми повинні пам’ятати про їхній величний подвиг. Бо вони віддали свої життя за кожного з нас, за те, що ми маємо мирне небо над головою, можливість вільно збиратися і робити все те, що ми робимо повсякденно заради блага інших. Наші брати і сестри виявили найвищу міру любові до кожного з нас, бо «Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13). Тож наш обов’язок – молитися за них, шанувати і передавати славну пам’ять про них наступним поколінням", - наголосив Епіфаній.

Він підкреслив, що хоч фізично полеглі герої сьогодні не з нами, "але вони живуть у вічності, у наших серцях, у нашій пам’яті".

"В наших храмах лунає і завжди лунатиме молитва за полеглих захисників, і ми віримо, що вони там, на Небесах, радіють, що ми й далі відстоюємо те, за що вони боролися, прагнучи бачити Україну кращою, єдиною, сильною, демократичною та європейською. Тож на нас лежить велика відповідальність – те, про що вони мріяли, втілити в життя", - зазначив Епіфаній.

Він висловив співчуття всім рідним і батькам, які виховали справжніх героїв.

"А всім тим воїнам, які зараз продовжують нас захищати та відстоювати територіальну цілісність України, нехай Господь та Його Пречиста Матір дають сил і наснагу – боротися до повної перемоги, а вона неодмінно буде на нашому боці. Слава Ісусу Христу і слава Україні", - наголосив митрополит.

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня у Києві біля пам’ятника киянам і військовополоненим, розстріляним у Бабиному Яру, відбувся міжконфесійний молебень вшанування пам’яті жертв трагедії. Молитву провели митрополит Київський і всієї України Епіфаній, глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав та головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман.

Оценка материала:

5.00 / 1
Митрополит Епіфаній у Херсоні освятив Свято-Миколаївський храм 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.10.2021 1120
Еще материалы раздела «Суспільство»