<
НОВИНИ ДНЯ: В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
15.10.2021 627

У Японії – рекордно високий рівень самогубств серед школярів

Упродовж останнього навчального року кількість самогубств серед японських школярів досягла рекордно високого рівня.

Про це йдеться у звіті міністерства освіти Японії, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

Як зазначається, у Японії протягом 2020-2021 навчального року зафіксували 415 самогубств серед школярів віком від 6 до 18 років - це найбільша кількість від початку ведення подібних записів у 1974 році.

Зокрема, у попередньому навчальному році загинуло 317 школярів.

«Зростання кількості самогубств є надзвичайно тривожним», - заявив начальник відділу у справах дітей та студентів міністерства освіти Японії Егучі Арічіка.

За даними звіту, переважно причинами дитячих самогубств стали сімейні проблеми, незадовільні оцінки, погані стосунки з іншими дітьми та наявність хвороб.

Водночас причина більш ніж половини самогубств, про які повідомлялося минулого навчального року, залишилася невідомою.

У звіті також зазначається, що понад 190 тис. учнів початкових і молодших класів пропустили заняття протягом 30 і більше днів минулого навчального року. Це теж рекордно високий показник - приблизно на 8% більше, ніж у попередньому році.

У Японії навчальний рік розпочинається у квітні і закінчується у березні наступного року.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Японії – рекордно високий рівень самогубств серед школярів 5.00 5 1
Політика / Світ
15.10.2021 627
Еще материалы раздела «Світ»