<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.10.2021 1048

Жодного вакцинованого від коронавірусу у реанімації немає – директор херсонської лікарні

У Херсонській міській клінічній лікарні ім. Карабелеша жодного вакцинованого від СOVID-19 у відділеннях реанімації, на апаратах штучної вентиляції легень немає.

630_360_1633677096-871_16.10.21

Як передає Укрінформ, про це, спілкуючись з журналістами, заявила генеральний директор Херсонської міської клінічної лікарні ім. Карабелеша Алла Малицька.

«Ми спілкуємося з колегами з інших лікарень: у відділеннях інтенсивної терапії, у відділеннях реанімації, на апаратах штучної вентиляції немає жодного пацієнта, який був вакцинований. Нам ставлять каверзні питання, мовляв: але ж все рівно хворіють (вакциновані – ред.). Так, є поодинокі випадки, коли вакциновані люди захворіли, але перебіг захворювання легкий, не більше середнього ступеня. І я ще раз повторюю: жодного з них немає у відділенні реанімації», - сказала Малицька.

За її словами, пацієнти з СOVID-19, які госпіталізуються зараз, в цю хвилю, більш важкі, значно більший відсоток потребує кисневої підтримки, «дуже швидко наступає період переходу зі стабільного стану в нестабільний», тому медичні працівники працюють напружено.

Вона також зазначила, що, оскільки, лікарня імені Карабелеша була визначена як резервна для лікування ковідних хворих, вона підготовлена і персоналу у медзакладі наразі вистачає.

Загалом, як сказала Малицька, ситуація з пацієнтами, хворими на СOVID-19, досить напружена. У лікарні розгорнуто 270 ліжок для лікування таких пацієнтів. Майже всі ліжка завантажені, дуже великий попит на госпіталізацію у відділення інтенсивної терапії та у відділення реанімації.

«Ми стараємося працювати так, щоб вивільняти ліжка для тих пацієнтів, яким вкрай потрібна госпіталізація, але такої великої, достатньої кількості вільних ліжок немає ні в нашій лікарні, ні, як я знаю, у моїх колег у інших лікарнях» - зазначила генеральний директор лікарні ім. Карабелеша.

Що стосується забезпечення киснем цієї лікарні, як і інших лікарень регіону, то вона повідомила, що ситуація стабільна. «Нам доставляють кисень із Дніпропетровської області. І сьогодні ми ведемо перемовини, щоб з Івано-Франківська нам доставили кисень. Ми киснем забезпечені на найближчий тиждень точно», - сказала генеральний директор міської лікарні.

Минулої доби в Україні зареєстровано 13 624 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області з 15 жовтня встановлюється червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У Херсоні працюють 12 протиковідних патрулів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жодного вакцинованого від коронавірусу у реанімації немає – директор херсонської лікарні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.10.2021 1048
Еще материалы раздела «Суспільство»