НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.10.2021 966

Ляшко пояснив, чому доведеться посилювати карантин

В умовах нехтування вакцинацією єдиним шляхом уникнення колапсу медичної системи через розповсюдження коронавірусу є запровадження карантинних обмежень.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Наразі ми маємо два ефективні шляхи протидії поширенню короновірусної хвороби – вакцинація та карантинні обмеження. Але в нас чомусь продовжують нехтувати можливістю зробити щеплення, тому єдиний вихід для запобігання колапсу медичної системи – запровадження карантинних обмежень", - сказав Ляшко.

Він наголосив, що сьогодні на реанімаційних ліжках немає жодного вакцинованого, адже щеплення дозволяє уникнути тяжкого перебігу хвороби. За словами міністра, наразі 97% госпіталізованих із коронавірусною хворобою не були вакцинованими.

Ляшко підкреслив, що збільшення кількості вакцинованих осіб дозволить регіону пройти хвилю без впровадження додаткових карантинних обмежень.

Також повідомляється, що Державна комісія ТЕБ та НС доручила Міністерству охорони здоров'я опрацювати можливість розгортання мобільного шпиталю для лікування хворих на COVID-19 на території Херсонської області.

Як повідомлялося, з 18 жовтня Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області перейдуть до червоного рівня епіднебезпеки. З 15 жовтня червоний рівень встановлений у Херсонській області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ляшко пояснив, чому доведеться посилювати карантин 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.10.2021 966
Еще материалы раздела «Суспільство»