НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
17.10.2021 1020

У Міноборони створили новий департамент

Для вдосконалення взаємодії з виконавцями оборонних закупівель у Міністерстві оборони створено Департамент державного гарантування якості.

Про це повідомляє пресслужба МОУ, передає Укрінформ.

"Замовник не має права втручатися в господарську діяльність виконавця оборонних закупівель, інакше замовник порушує законодавство, зокрема й Конституцію України. Роль Міністерства оборони – укладати угоди і домовлятися", – зазначив заступник міністра оборони Олександр Носов.

За його словами, нині на підприємствах-виконавцях працюють так звані представники замовника – військова прийомка.

"Ми змінюємо підхід до їхньої роботи. Анонсую, що до кінця цього року такого поняття як управління військових представництв у нас не буде. Таке рішення за моїм поданням ухвалив міністр оборони. Створено Департамент державного гарантування якості, що діятиме відповідно до вимог Закону України "Про оборонні закупівлі"", – наголосив Носов.

Як повідомляв Укрінформ, Закон «Про оборонні закупівлі» набув чинності 1 січня 2021 року. Цей закон визначає загальні правові засади планування, порядок формування обсягів та особливостей здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони, а також інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони, а також порядок здійснення державного і демократичного цивільного контролю у сфері оборонних закупівель.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Міноборони створили новий департамент 5.00 5 1
Політика / Україна
17.10.2021 1020
Еще материалы раздела «Україна»