<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
18.10.2021 593

В Україні щеплено вісім мільйонів осіб

В Україні зроблено 14,5 млн щеплень проти коронавірусу і щеплено вісім мільйонів громадян. Також у країні в "червоній" зоні опинилися п'ять областей, а на цьому тижні вводяться нові правила для міжобласного транспортного сполучення.

Про це йшлося на нараді у президента Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба.

"Зростання захворюваності на коронавірусну хворобу в Україні, прискорення процесу вакцинації і боротьбу з підробкою ПЛР-тестів та сертифікатів про щеплення обговорили учасники селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Так, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що з 15 жовтня введено "червоний" рівень епідемічної небезпеки в Херсонській області, а з 18 жовтня в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Одеській областях.

Також було озвучено, що вже на цьому тижні, а саме з 21 жовтня в країні будуть введені нові правила для міжобласного транспортного сполучення. Транспортом зможуть користуватися ті, у кого є COVID-сертифікат або негативний результат ПЛР-тесту.

Як заявив глава уряду, всього в Україні зроблено 14,5 млн щеплень. Вакциновано вісім мільйонів, з них дві дози отримали 6,5 млн громадян.

Темпи вакцинації п'ять тижнів поспіль зберігаються на рівні 750-760 тисяч. За минулий тиждень зроблено 762 тисячі щеплень.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що 95% госпіталізованих з коронавірусом є невакцинованими.

Відзначається, що Зеленський доручив ретельно відстежувати ситуацію з роботою центрів вакцинації в регіонах протягом тижня, особливо у вихідні.

"Цілком зрозуміло, що людям зручніше зробити щеплення в суботу та неділю. Завдання МОЗ та місцевої влади - забезпечити таку можливість", - сказав він, наголосивши на необхідності прискорення темпів вакцинації.

Глави Нацполіції та СБУ розповіли, як відомства борються з підробкою ПЛР-тестів і COVID- сертифікатів. Порушники, серед яких лікарі, представники лабораторій і посередники, вже притягнуті до відповідальності, підкреслили силовики.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні щеплено вісім мільйонів осіб 5.00 5 1
Політика / Україна
18.10.2021 593
Еще материалы раздела «Україна»