<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.10.2021 539

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чому іноді дуже хочеться з’їсти щось солоненьке

Багато хто з нас пов'язує нестерпне бажання з'їсти щось солоне з вагітністю. Однак ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, що є декілька зовсім інших причин. До того ж солоного часто хочеться не тільки жінкам, а й чоловікам.

Зазвичай якщо з'являється якась схильність до особливих продуктів, її намагаються пов'язати з серйозною внутрішньою проблемою. «Це, напевно, хвороба!» – лякає хтось з друзів або рідних. Хоча іноді людина не готова зізнатися, що їй взагалі подобається смачно поїсти. Як це роблять, наприклад, ласуни. Але коли вам хочеться солоного, тоді причини вже принципово інші.

«Бажання з'їсти що-небудь солоне є класичним симптомом зневоднення та дефіциту солі в організмі, – пояснив ведучий рубрики «Запитай у Комаровського». – Наприклад, це відбувається тоді, коли у людини інтенсивні фізичні навантаження. Особливо в спекотну погоду».

Тому кандидат медичних наук рекомендує звернути увагу: якщо вам хочеться солоного, а напередодні у вас було досить активне заняття спортом, ви можете з'їсти що-небудь солоне або випити воду з високим рівнем мінералізації.

«Не дивно, що зазвичай рекомендують багато варіантів трохи солонуватої води тоді, коли ви багато тренуєтесь», – сказав Євген Комаровський.

Якщо у вас не було ніякої активності, на вулиці не стоїть спекотна погода, ви не вагітні, але вам нестерпно хочеться з’їсти сіль, це дуже незвичайний та нестандартний симптом і прямий привід піти до лікаря.

«Деякі досить серйозні хвороби пов'язані, наприклад, з порушенням функції надниркових залоз і можуть проявляється у вигляді бажання з'їсти що-небудь солоне», – попередив ведучий рубрики «Запитай у Комаровського».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чому іноді дуже хочеться з’їсти щось солоненьке 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.10.2021 539
Еще материалы раздела «Суспільство»