<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
20.10.2021 993

Вітренко обіцяє підняти газовидобуток майже удвічі

Глава Нафтогазу Юрій Вітренко оголосив про плани компанії збільшити видобуток газу за десять років майже удвічі - з 13 млрд кубометрів до 24 млрд кубометрів.

Таку заяву він зробив у ході Українського газового інвестиційного конгресу в Києві в середу, 20 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що виробництво газу доцільно розвивати при собівартості його видобутку до $160 за тисячу кубометрів.

Для розвитку газовидобутку мають намір залучати міжнародні інвестиції.

"Наше завдання полягає не в тому, щоб конкурувати з іншими компаніями, а в тому, щоб стати платформою для залучення інвестицій у газову галузь", - сказав він.

Як відомо, державна компанія Укргазвидобування кілька років поспіль знижує обсяги видобутку газу. Так, у 2020 році показники впали на 5% - до 14,233 млрд кубометрів. А за дев'ять місяців 2021 року видобуток впав на 4,8% - до 10,204 млрд кубометрів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вітренко обіцяє підняти газовидобуток майже удвічі 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
20.10.2021 993
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»