НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
21.10.2021 692

Прорив умовного противника: біля адмінмежі з Кримом бійці ООС провели навчання

В угрупованні військ “Південь” на одному з полігонів бойової підготовки Херсонської області проведено тренування артилерійських протитанкових резервів щодо реагування на прорив живої сили та броньованої техніки умовного противника.

630_360_1515583183-4961-foto-milgovua_21.10.21

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Об'єднаних сил ЗСУ.

За інформацією пресслужби, воїни-протитанкісти демонстрували практичні навички розгортання розрахунків і стрільбу по цілях, а також швидку зміну позицій. За легендою, під час оборони підрозділом морської піхоти своїх позицій, умовний противник, дочекавшись підкріплення бронетехніки, перейшов в атаку. Для стримування наступу морським піхотинцям було придано у розпорядження протитанковий підрозділ.

“Воїни-протитанкісти здійснили вихід на рубіж відкриття вогню, облаштували позиції, здійснили артилерійську розвідку та наведення гармат за цілевказівками корегувальників”, — цитує пресслужба командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За його словами, наразі враховувалася не лише злагодженість дій підрозділу, а й послідовність виконання нормативів.

Наєв також повідомив, що подібні заходи відбуваються щотижня, відповідно до плану бойової підготовки підрозділу. Їхня головна мета – підтримання на високому рівні знань, навичок і бойового духу особового складу артилерійських розрахунків. Під час тренувань протитанкісти показали, що у разі різкої зміни обстановки вони готові якісно виконувати поставлені завдання.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня розрахунки реактивних систем залпового вогню “Ураган” угруповання військ, яке виконує бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, провели умовні стрільби по координатах, що надаються операторами безпілотних літальних апаратів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прорив умовного противника: біля адмінмежі з Кримом бійці ООС провели навчання 5.00 5 1
Політика / Україна
21.10.2021 692
Еще материалы раздела «Україна»