<
НОВИНИ ДНЯ: Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
22.10.2021 474

«Ранок з Україною»: психологиня дала поради батькам, як добитись довіри хлопчиків-підлітків

У постійній рубриці «Жити легко з Адамовою», яка виходить у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», психологиня і коуч Олена Адамова розповіла, чому підлітки часто закриваються від дорослих та як досягнути їхньої довіри.  

61716d7fc831e_22.10.21

«Мене завжди «зворушують» переживання мам діток 16-40 років, які максимально намагаються бути залученими в особисте та інтимне життя своїх хлопчиків. Якщо він вважатиме це за потрібне – обов’язково розповість про все. Але насамперед слід запам’ятати батькам – діти не мають ділитись з вами особистим», – коментує психологиня Олена Адамова в ефірі каналу «Україна».

Експертка зазначає, що в психології є поняття сепарації – коли дитина має перерізати ментальну пуповину з мамою і лише це є запорукою її заробітку та щасливих сімейних стосунків у новому житті. І навіть якщо батькам здається, що їхня дитина ще не дозріла до дорослого життя, пам’ятайте, з 14 років у дітей йде закладення фундаментальних стосунків між чоловіком та жінкою. І якщо в цей час батьки втручатимуться у життя підлітків, намагатимуться тримати їх на зв’язку та контролювати всі дії, привчаючи, що все треба розповідати мамі – зробите лише гірше. Адже, досягши дорослого віку, діти не зможуть вирішувати свої проблеми самостійно, матимуть залежність від вас і будуватимуть життя за принципом: третьому не місце у стосунках.

«Щоразу, коли вам хочеться втрутитись у життя дитини і «допомогти» їй, пам’ятайте: досвід – це завжди через травми, біль та помилки. Все це треба пройти самостійно. Ви теж стали мудріші та розумніші лише тому, що самі пройшли цей шлях», – радить психологиня Олена Адамова в програмі «Ранок з Україною».

Для того, щоб дитина вам довіряла та ділилась своїми переживаннями, станьте їй другом і продемонструйте: «Роби, що хочеш, якби лише був щасливий». Таким чином підліток сам захоче ділитись з вами особистим.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: психологиня дала поради батькам, як добитись довіри хлопчиків-підлітків 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
22.10.2021 474
Еще материалы раздела «Афіша»