<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politicoвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
23.10.2021 4635

Київ не буде вводити спецперепустки на транспорт у «червоній» зоні

У червоній зоні карантину громадський транспорт працюватиме в штатному режимі. Наразі мова не йде про запровадження спецперепусток.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

"Громадський транспорт продовжуватиме роботу в штатному режимі, за умови дотримання перевезення кількості пасажирів не більш, як передбачено в реєстраційних документах транспортного засобу. Мова не йде про запровадження спецперепусток", - наголосив він.

Він зазначив, що наразі Київ за показниками захворюваності на COVID-19 відповідає червоному рівню.

"На сьогодні Київ знаходиться в помаранчевій зоні, але у нас вже перша доба, коли показники захворюваності такі, які відповідають червоній зоні. Це означає, що якщо ситуація розвиватиметься таким не оптимістичним шляхом, через три дні поспіль показників червоної зони, державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може перевести місто Київ в червону зону", - сказав Кулеба.

Він нагадав, у Києві 22 жовтня відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, яка встановила додаткові обмеження, що діятимуть на території столиці після переходу в червону зону.

Він зауважив, що посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень здійснюватимуть правоохоронці, робочі групи, що складатимуться з представників Муніципальної варти та Держпродспоживслужби.

Як повідомляв перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, транспорт на період червоної зони курсуватиме у звичайному режимі, але користуватися ним зможуть виключно люди, які мають вакцинацію, свіжий ПЛР-тест або антиген.

Раніше повідомлялося, що 10 серпня у столиці запрацювала в тестовому режимі електронна система подачі заявок, за якою можна буде отримати спеціальні перепустки для проїзду в громадському транспорті.

Оценка материала:

5.00 / 1
Київ не буде вводити спецперепустки на транспорт у «червоній» зоні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
23.10.2021 4635
Еще материалы раздела «Столиця»