<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.10.2021 956

Віктор Ляшко розповів, коли в Україні знімуть карантинні обмеження

В ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що карантинні обмеження почнуть скасовувати лише тоді, як понад 70% населення буде вакциновано.

«Країни європейського регіону, які розпочали вакцинацію, за 4,5-5 місяців дійшли до порогу 70%. Це населення, яке робить свідомий вибір. Все інше – розпочинається роль держави. Втручання для того, щоб збільшити кількість вакцинованих серед тих 30%, які чи бояться, чи мають певні антивакцинальні настрої», – пояснив Міністр охорони здоров’я.

Як стверджує Віктор Ляшко – в Україні 70% населення буде вакциновано. Далі МОЗ планує працювати з тими, хто має сумніви. За словами Міністра, альтернативи наразі немає. Тож, в Україні повинні досягнути цієї цифри для того, щоб як Велика Британія, Данія або скандинавські країни потроху знімати карантинні обмеження. У скандинавських країнах сьогодні уже скасовують використання масок в громадському транспорті, тому що відсоток вакцинації уже більше, ніж 75.

«Це - реальний крок і реальний шанс подолати епідемію. Просто не можу зрозуміти тих людей, які ще чомусь вірять, що є щось інше, що дозволить подолати цей вірус, який пристосовується до умов перебування, пристосовується до несвідомих позицій і постійно мутує. Крім вакцинації, захисту іншого немає», – зазначив Віктор Ляшко.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»!

Оценка материала:

5.00 / 1
Віктор Ляшко розповів, коли в Україні знімуть карантинні обмеження 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.10.2021 956
Еще материалы раздела «Суспільство»