НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Бізнес
Технології
26.10.2021 737

Firefly Aerospace планує побудувати модуль для висадки на Місяць до вересня 2023 року

Firefly Aerospace планує побудувати мунлендер для висадки на Місяць до вересня 2023 року.

630_360_1621582362-356_26.10.21

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі компанії.

«NASA підтвердила готовність місячного посадкового модуля Blue Ghost компанії Firefly Aerospace відповідно до графіка місячної місії Artemis — до вересня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Firefly Aerospace у межах програми NASA розробляє мунлендер, призначений для забезпечення комплексних послуг доставки, в тому числі, інтеграції корисного навантаження, запуску та посадки на Місяць.

Згідно з графіком місії Artemis, мунлендер має приземлитися в місячному басейні Моря Криз у вересні 2023 року. Модуль доставить на поверхню нашого супутника десять корисних вантажів NASA, а також кілька комерційних вантажів.

Blue Ghost контролюватиме безпечну доставку корисного навантаження під час транзиту до Місяця і на його орбіту, а також на поверхні Місяця. Доставлені на поверхню апарати будуть досліджувати властивості реголіту, геофізичні характеристики поверхні і взаємодію сонячного вітру та магнітного поля Землі. Також буде проведено кілька демонстрацій ключових технологій, пов'язаних з навігацією і збором зразків.

Як повідомляв Укрінформ, Firefly Aerospace - приватне аерокосмічне підприємство, зі штаб-квартирою в Остіні (Техас, США), яке розробляє ракети-носії для запуску вантажів у космос. У 2017 році компанію купив український підприємець Максим Поляков, він перезапустив її під новою назвою Firefly Aerospace.

Firefly пропонує запуск, переміщення в навколоземному просторі та посадку на поверхню Місяця за допомогою своїх платформ Alpha, Beta, SUV і Blue Ghost.

У лютому 2021 року був підписаний контракт на суму 93,3 мільйона доларів між Firefly і аерокосмічною адміністрацією на доставку пакета з 10 наукових досліджень і демонстрацій технологій на Місяць у 2023 році.

Місячний посадковий модуль Blue Ghost має корисне навантаження 50 кг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Firefly Aerospace планує побудувати модуль для висадки на Місяць до вересня 2023 року 5.00 5 1
Бізнес / Технології
26.10.2021 737
Еще материалы раздела «Технології»