НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.10.2021 613

Міністр пояснив, чому перед COVID-щепленням не потрібні аналізи

Жодних аналізів, чи ПЛР-тестувань перед проведенням щеплень, в тому числі, і проти COVID-19, робити не потрібно.

Про це на брифінгу 27 жовтня сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Чи потрібно здавати ПЛР-тест, чи тест на антитіла перед вакцинацією? Тест на антитіла перед щепленням не є інформативним, тож робити його не потрібно. У жодній країні світу люди не здають аналізів перед проведенням вакцинації, ані рутинної, ані від COVID-19",- сказав міністр.

Також, за його словами, немає потреби перед проведенням вакцинації вимірювати артеріальний тиск.

"Така практика застосування і в інших країнах, де ніхто не призначає жодних додаткових обстежень чи аналізів перед вакцинацією", - наголосив міністр.

Окремо Віктор Ляшко наголосив, що люди які перехворіли на COVID-19, також мають зробити щеплення від коронавірусної хвороби.

"Навіть якщо ви перехворіли на COVID-19 щеплення робити потрібно. Хоча в людей, які одужують від COVID-19, може виробитися імунітет від коронавірусу, поки невідомо, як довго і наскільки добре він захищатиме. Вакцини забезпечують надійніший захист. Навіть у випадку інфікування вакциновані переносять хворобу набагато легше, без ускладнень та практично не потребують госпіталізації", - розповів Ляшко.

За словами міністра, при пропуску терміну введення другої дози ковід-вакцини необхідно за першої нагоди звернутися у пункт щеплення, проходити курс щеплення заново не потрібно.

"У разі якщо рекомендований термін (введення другої дози ковід-вакцини - ред.) перевищено, при першій нагоді звертайтеся у пункт вакцинації, щоб отримати повний курс щеплення і гарантований захист. І це буде завершення курсу щеплення. Не потрібно робити повторний курс, тобто ще раз", - повідомив Ляшко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр пояснив, чому перед COVID-щепленням не потрібні аналізи 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.10.2021 613
Еще материалы раздела «Суспільство»