<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
27.10.2021 731

Vogue UA представляє соціальний проєкт «Без обмежень», у якому взяли участь українські атлети, переможці Паралімпіади в Токіо, і перша леді Олена Зеленська.

Проєкт «Без обмежень» у листопадовому номері видання — втілення загальнонаціонального захоплення спортивною мужністю й успіхами українських атлетів, які здобули 98 медалей на Паралімпіаді в Токіо й посіли п’яте місце у світі за кількістю нагород. І — внесок Vogue UA в розбудову суспільства рівних можливостей для всіх українців. У рамках проєкту спортсмени розповідають про свій шлях до медалей Паралімпіади, про мрії та плани, а також про труднощі, які вимагають зусиль для подолання.

ebd7f6f-first-lady-paraolimp_27.10.21

«Vogue UA, так само як інші видання сім’ї Vogue в усьому світі, ініціює соціально важливі проєкти. Ми прагнемо змінити життя на краще, привертаючи увагу нашої аудиторії до найактуальніших проблем сучасності, чи то питання гендерної та соціальної рівності, чи свідомого споживання або інклюзивності», — коментує головний редактор видання Пилип Власов.

Проєкт реалізовано за участі першої леді Олени Зеленської, яка підтримує паралімпійців у рамках власної ініціативи «Без бар’єрів». Вона спрямована на ціннісні зміни в суспільній свідомості, коли рівні можливості для всіх без винятку стають головним запитом суспільства. Відповідь на цей запит — доступність інфраструктури, усунення бар’єрів у сприйнятті людей з інвалідністю і, як результат, їхні можливості виявляти свої таланти нарівні з усіма. Паралімпійці в цьому сенсі – приклад, гідний захоплення й наслідування. «Я впевнена, що кожному з нас притаманна людяність, тому щосили намагаюся просувати філософію безбар’єрності в нашому суспільстві. Якщо говорити про фізичну безбар’єрність, то її досягнемо, коли кожна людина, незалежно від віку чи стану здоров’я, зможе самотужки дістатися будь-де: вийти надвір, відвідати супермаркет чи концерт, вирушити в інше місто або країну. Це буде великим кроком на шляху до суспільства щасливих людей», — зазначає Олена Зеленська.

Учасниками проєкту стали паралімпійці:

Максим Крипак, плавання, десятиразовий чемпіон і п’ятиразовий призер Паралімпіад у Ріо-де-Жанейро й Токіо;

Оксана Ботурчук, біг, чемпіонка Паралімпіади в Пекіні, дев’ятиразова призерка Паралімпіад у Лондоні, Ріо-де-Жанейро й Токіо;

Лідія Соловйова, паверліфтинг, чемпіонка Паралімпіад в Афінах, Пекіні й Римі;

Єлизавета Мерешко, плавання, шестиразова чемпіонка й чотириразова призерка Паралімпіад у Ріо-де-Жанейро й Токіо;

Андрій Трусов, плавання, дворазовий чемпіон і чотириразовий призер Паралімпіади в Токіо;

Анастасія Москаленко, легка атлетика, чемпіонка і призерка Паралімпіади в Токіо;

Наталя Морквич, фехтування на візках, призерка Паралімпіади в Токіо;

Євгеній Богодайко, плавання, семиразовий чемпіон і восьмиразовий призер Паралімпіад у Лондоні, Ріо-де-Жанейро й Токіо;

Марина Литовченко, настільний теніс, чемпіонка й призерка Паралімпіад у Ріо-де-Жанейро й Токіо;

Михайло Сербін, плавання, чемпіон і призер Паралімпіади в Токіо.

Цих та інших героїв-параатлетів має знати світ. Попри складні, а часто трагічні життєві обставини, вони сповнені оптимізму і надихають власним прикладом. «Про кожного з них можна знімати фільм, у кожного — своя сильна особиста історія. Я мрію, щоб на зошитах наших школярів був не Роналду, а Максим Крипак», — говорить перша леді Олена Зеленська у своєму інтерв’ю.

Новий номер Vogue UA — у продажу з 27 жовтня. Повні версії інтерв’ю з паралімпійцями і першою леді Оленою Зеленською, а також відеоматеріали можна переглянути на сайті vogue.ua.

Оценка материала:

5.00 / 1
Vogue UA представляє соціальний проєкт «Без обмежень», у якому взяли участь українські атлети, переможці Паралімпіади в Токіо, і перша леді Олена Зеленська. 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
27.10.2021 731
Еще материалы раздела «Спорт»