НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"всі новини дня
Бізнес
Технології
28.10.2021 695

Новий радіолокаційний комплекс «Мінерал-У» пройшов випробування

Мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс «Мінерал-У», розроблений Науково-дослідним інститутом радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація», успішно пройшов попередні випробування.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпрому».

«За підсумками випробувань «Мінерал-У» було визнано таким, що відповідає заявленим тактико-технічним характеристикам. На черзі – державні випробування РЛК, який передусім призначено для роботи разом з береговим ракетним комплексом «Нептун», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на першому етапі фахівці перевірили технічні параметри кожної частини комплексу «Мінерал-У» окремо, зокрема потужність передавача, чутливість приймача, час затримки, технічні властивості.

Уже під час другого етапу техніку було встановлено на шасі, після чого випробувано у цілому: дальність виявлення цілей, роботу в широкому спектрі частотних діапазонів, мобільність комплексу, а також інші параметри.

1635413171-382

«Мінерал-У» - це мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс, який виявляє та класифікує надводні об’єкти на відстані до 500–600 км завдяки пасивному каналу, а може проводити дорозвідку з використанням активного каналу.

Уперше цей комплекс продемонстрували широкому загалу під час військового параду до 30-річчя незалежності України, який відбувся у Києві 24 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, українські спецекспортери за 9 місяців одержали понад 454 мільйони доларів за виконання зовнішньоекономічних контрактів, майже на половину більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Фото: Укроборонпром

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Новий радіолокаційний комплекс «Мінерал-У» пройшов випробування 5.00 5 2
Бізнес / Технології
28.10.2021 695
Еще материалы раздела «Технології»