НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.10.2021 1406

Чи введуть в Україні тотальний локдаун

Введення локдауну в Україні наразі не планується. Разом з тим, країна за COVID-показниками перебуває на максимальних значеннях за весь час пандемії.

Як заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко, наразі Україна перебуває на максимальних значеннях за весь час пандемії за кожним із COVID-показників. Мається на увазі щодобова кількість нових випадків, випадків госпіталізації та кількості летальних випадків, повідомляє РБК-Україна.

"Наразі захворюваність зростає у всіх 15 великих країнах Європи (з населенням більше 10 мільйонів осіб). В 11 з них - це вже повторні спалахи літньо-осіннього періоду. Для того, щоб зменшити навантаження на медичну систему та врятувати якомога більше життів, ми змушені вводити жорсткі карантинні обмеження", - зазначив Ляшко.

Нещодавно Ляшко зазначав, що локдаун вводиться, коли всі області України переходять до "червоної" зони карантину. Разом з тим, за прогнозами Київської школи економіки, перехід всіх регіонів до "червоної" зони не очікується. Експерти також прогнозують, що області будуть "червоними" до січня 2022 року.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також неодноразово наголошував, що тотальний локдаун в Україні не планується. Зокрема, вчора він зазначив, що уряд не хоче вводити локдаун, тому що економіка України почала відновлюватися, а жорсткі обмеження будуть стримувати зростання ВВП.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи введуть в Україні тотальний локдаун 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.10.2021 1406
Еще материалы раздела «Суспільство»