<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  "Питання генофонду": у ВР розповіли, чи будуть знижувати мобілізаційний вік  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  План Путіна щодо "перемир'я": Шольц назвав справжню мету диктатора  Як приготувати смачну шакшуку на сніданок: рецепт від фудблогерки  Синоптики прогнозують теплий липень  IKEA повертається в Україну: що відомовсі новини дня
Політика
Світ
29.10.2021 421

Нинішній глава ВООЗ може залишитися на другий термін, - Reuters

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреєсус готується залишитися на другий термін на цій посаді. Нинішній керівник користується підтримкою провідних країн світу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як зазначає Reuters, Гебреєсус може залишитися на другий п'ятирічний термін, оскільки він є єдиним кандидатом, якого висунули 28 країн. На перший термін він був обраний в травні 2017 року, до цього обіймав посади міністра охорони здоров'я та закордонних справ Ефіопії.

Як пише видання, його позиції не похитнув навіть скандал в Демократичній Республіці Конго, пов'язаний з тим, що близько 83 гуманітарних працівників, чверть з яких найнята ВООЗ, були залучені до сексуальної експлуатації та насильства під час епідемії Еболи в 2018-2020 роках.

Повідомляється, що Тедрос отримав підтримку з боку Франції та Німеччини, інших членів Європейського союзу, а також трьох африканських країн - Ботсвани, Кенії та Руанди. Британії, Китаю, Росії і США поки немає серед країн, які підтримують його кандидатуру.

"ВООЗ може оголосити, що до крайнього терміну 23 вересня 2021 року державами-членами був запропонований єдиний кандидат: доктор Тедрос Адханом Гебреєсус, який є чинним генеральним директором", - йдеться в заяві ВООЗ.

При цьому Reuters зазначає, що Ефіопія відмовилася висунути його на другий термін через розбіжності з приводу конфлікту в регіоні Тиграй на півночі країни. За словами африканських дипломатів, питання настільки делікатне, що Африканський союз навіть не обговорював призначення Гебреєсуса на своєму останньому саміті в цьому місяці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нинішній глава ВООЗ може залишитися на другий термін, - Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
29.10.2021 421
Еще материалы раздела «Світ»