<
НОВИНИ ДНЯ: Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня  В Україні запровадять QR-код замість військового квитка – Арахамія  Як зробити ідеальну тортилью на сніданок: рецепт від фудблогерки  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Шоколадна криза в Україні: наскільки здорожчають солодощі та чого очікувати  В яких областях найбільше ухилянтів і скількох вже доправили до ТЦК – дані Нацполіції  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Українівсі новини дня
Політика
Україна
30.10.2021 526

Війна на Донбасі: 19 обстрілів, поранені п'ятеро бійців

Минулої доби, 29 жовтня, зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, одне з них - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Як повідомляє пресцентр штабу ООС, поблизу Причепилівки окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. В напрямку Зайцевого найманці двічі використовували автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю. В бік Старогнатівки противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї. Ворожі війська застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю біля Майорська та двічі біля Новотошківського. Поблизу Новоселівки окупанти здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм. В напрямку Катеринівки ворог два рази вів вогонь, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Орім того, позиції поблизу Водяного, що на Приазов’ї, потрапили під обстріл із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Біля Мар’їнки обстріл вівся з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Російсько-окупаційні війська задіяли безпілотники, за допомогою яких здійснили скидання пострілів ВОГ-17 у районі населених пунктів Станиця Луганська, Лебединське та двічі біля Павлополя. Також неподалік Павлополя ворог двічі вчинив обстріли з гранатометів різних систем.

На Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотника, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Унаслідок ворожих дій п’ятеро військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я поранених – задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7-му годину ранку, 30 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна на Донбасі: 19 обстрілів, поранені п'ятеро бійців 5.00 5 1
Політика / Україна
30.10.2021 526
Еще материалы раздела «Україна»