<
НОВИНИ ДНЯ: Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платитивсі новини дня
Бізнес
Технології
01.11.2021 679

В Україні планують розпочати повномасштабне виробництво БПЛА Bayraktar – посол

В Україні планують налагодити повномасштабне виробництво безпілотних літальних апаратів Bayraktar, яке може розпочатися вже найближчим часом, заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Туреччині Василь Боднар.

У своєму інтерв'ю виданню "Радіо Свобода" він зазначив, що виробничі потужності, на яких виробляють Bayraktar у Туреччині, уже заповнені, тому турецька сторона зацікавлена у відкритті нового заводу з виробництва безпілотників, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Bayraktar зацікавили зараз багато країн, і вже є попередні контракти з деякими європейськими державами... І виробничі потужності в Туреччині, мені здається, досить заповнені. Тому додаткові виробничі потужності повного циклу також і в інтересі турецької сторони, щоб освоювати нові ринки і спільно проводити як випробування, так і пізніше, можливо, навчання деяких іноземних колег, аби володіти цією технологією та спільно формувати оборонну сферу", - наголосив дипломат.

Він заявив, що невдовзі в Україні з'явиться центр розвитку та ремонту безпілотників Bayraktar, а також навчальний центр, створення якого передбачено меморандумом, підписаним між компанією-виробником турецьких безпілотників та Міністерством оборони України.

"Це питання, мабуть, місяців, а не років. І вже роботи ведуться щодо того, аби виділити відповідну земельну ділянку, щоб розпочати предметні роботи зі спорудження цього центру збереження та ремонту. І так само паралельним треком йдуть роботи щодо створення виробничих потужностей і започаткування виробництва Bayraktar в Україні. Я не скажу конкретних часових рамок, щоб не створювати помилкове враження... але насправді роботи ідуть досить швидкими темпами, і це точно не роки, а місяці", - наголосив Боднар.

Він додав, що Київ та Анкара будують свої відносини на основі стратегічного інтересу та взаємної технологічної сумісності.

Як повідомлялося, 26 жовтня Збройні сили України (ЗСУ) вперше застосували бойовий розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar, придбаний у Туреччини, в районі проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за наказом головнокомандувача генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні планують розпочати повномасштабне виробництво БПЛА Bayraktar – посол 5.00 5 1
Бізнес / Технології
01.11.2021 679
Еще материалы раздела «Технології»