НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
02.11.2021 1311

Україна спростить надання громадянства для росіян та іноземних бійців АТО

Верховна рада України в першому читанні підтримала спрощення надання українського громадянства для деяких категорій осіб. Йдеться про іноземних бійців АТО і росіян, яких переслідують з політичних мотивів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на засідання парламенту.

Законопроект №5630 підтримали 302 народних депутати.

Документ пропонує спростити процедуру отримання українського громадянства громадянами Російської Федерації, яких переслідують за політичними переконаннями. Також на спрощений порядок зможуть розраховувати іноземці та особи без громадянства, які служать (служили) у Збройних силах України та/або брали участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Законопроект прийнято за основу, також депутати підтримали скорочення термінів підготовки до другого читання наполовину.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна спростить надання громадянства для росіян та іноземних бійців АТО 5.00 5 1
Політика / Україна
02.11.2021 1311
Еще материалы раздела «Україна»