<
НОВИНИ ДНЯ: Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
03.11.2021 3698

На ЗАЗ робитимуть низькопідлогові міські автобуси

Як повідомляє БізнесЦензор у матеріалі «Як ЗАЗ почав виробляти автобуси», на «Запорізькому автомобілебудівному заводі» активно ведуться розробки моделей міського транспорту.

ЗАЗ освоїв виробництво автобусів А08 малого класу у трьох виконаннях, автобуса середнього класу А09 на шасі Mercedes-Benz та низькопідлогового автобуса А10 з несучим кузовом. На черзі – транспорт із робочою назвою А18 завдовжки до 12 метрів та більшою пасажиромісткістю.

Голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко: «Сьогодні обсяг українського ринку автобусів становить близько 1000 – 1200 одиниць, але ми бачимо потенціал. ЗАЗ уже зробив півсотні шкільних А08 для України, завершив сертифікацію приміського автобуса А09 і вже на початку 2022-го запустить цю модель у серійне виробництво. Ми розраховуємо, що наші А18 становитимуть гідну конкуренцію автобусам МАЗ як в Україні, так і за кордоном».

Міські моделі автобусів ЗАЗ відповідають сучасним вимогам до функціональності та безпеки. 2020-го ЗАЗ успішно пройшов сертифікацію за стандартом Євро-6 і отримав на експорт автобусів до країн ЄС. Підприємство вже постачає автобуси за контрактами із муніципалітетами Польщі, а також активно веде переговори з іншими зовнішніми замовниками.

За словами Євдокименка, основною перевагою автобусної техніки ЗАЗ є збалансованість технічних показників та вартості: малі витрати пального, великий ресурс агрегатів, висока ремонтопридатність, захист від корозії.

Можливо, у найближчій перспективі влада українських міст закуповуватиме міський транспорт, зроблений в Україні, а не в третіх країнах.

Оценка материала:

5.00 / 1
На ЗАЗ робитимуть низькопідлогові міські автобуси 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
03.11.2021 3698
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»