НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочаткувсі новини дня
Політика
Світ
04.11.2021 1253

У Росії в 15-градусний мороз загорілася тундра

У Росії виникла природна пожежа на території тундри в Магаданській області, де за відсутності снігу в 15-градусний мороз спалахнула суха трава.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Пресслужба управління МНС РФ по Магаданській області уточнила маршрут поширення пожежі - край вогню рухається у бік озера Глухе у напрямку від населеного пункту Райдужний Ольського району.

Уточнюється, що спалахнула суха трава, зараз пожежа знаходиться на відстані 12 км від селища Райдужний. Проблема в тому, що найближчі водойми замерзли і не можуть використовуватися для гасіння. У цю пору року тундра засипана снігом, тому такі пожежі виникають дуже рідко.

Для гасіння пожежі задіяно сили та засоби департаменту лісового господарства, пожежно-рятувального центру Магаданської області.

З'явилось відео з місця подій. На кадрах видно, що у тундрі масштабна пожежа. Жінка за кадром каже, що крім трави горить ще й ліс.

Як повідомлялося напередодні, президент США Джо Байден розкритикував президента РФ Володимира Путіна через те, що він не приїхав на 26-ту всесвітню конференцію ООН з клімату (COP26), яка проходить у Глазго: «У нього тундра горить. Буквально горить тундра. Має серйозні кліматичні проблеми. І він мовчить про готовність щось робити».

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії в 15-градусний мороз загорілася тундра 5.00 5 1
Політика / Світ
04.11.2021 1253
Еще материалы раздела «Світ»