<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
05.11.2021 600

У Єрусалимі можуть з'явитися сквери, присвячені українцям – Праведникам миру та жертвам Голодомору

Перспективи поглиблення українсько-ізраїльської співпраці у сфері культури та освіти, урочистості з нагоди 30-річчя дипломатичних відносин та розвиток співробітництва між Києвом та Єрусалимом обговорювалися під час зустрічі посла України Євгена Корнійчука з Генеральним директором Міністерства Єрусалиму та спадщини Натаніелем Іцхаком.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України у соцмережі Facebook, передає Інтерфакс-Україна.

«Сторони обговорили перспективи поглиблення українсько-ізраїльської співпраці у сфері  культури та освіти, а також перспективи розвитку співробітництва між містами Київ та Єрусалим на муніципальному рівні. Було домовлено провести у грудні ц.р. спільний урочистий захід з нагоди 30-річчія встановлення дипломатичних відносин між Україною та Державою Ізраїль», - йдеться у повідомленні.

Посол поінформував ізраїльську сторону про намір української сторони благоустроїти власним коштом у Єрусалимі декілька скверів.

«Та присвятити один з них  українцям, які отримали звання Праведників світу, а другий - трагедії українського народу – Голодомору. Н. Іцхак привітав ініціативу української сторони і запевнив у своїй всілякій її підтримці», - наголошує Посольство.

Під час зустрічі співрозмовники також обговорили можливість направлення груп ізраїльських учнів та студентів до України з метою ознайомлення з місцями єврейської спадщини та історії добросусідства українського та єврейського народів.



Оценка материала:

5.00 / 1
У Єрусалимі можуть з'явитися сквери, присвячені українцям – Праведникам миру та жертвам Голодомору 5.00 5 1
Політика / Світ
05.11.2021 600
Еще материалы раздела «Світ»