НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
05.11.2021 417

Названо необхідний для України обсяг вугілля на зиму

До березня українські тілові електростанції використають близько 8,4 млн тонн вугілля.

Про це повідомив голова Міненерго Герман Галущенко під час виступу у Верховній Раді в п'ятницю, 5 листопада.

На початок листопада на складах ТЕС було близько 540 тисяч тонн вугілля.

"Щодо витрат вугільної продукції, то в розрахунках на весь період проходження осінньо-зимового періоду, у тому числі листопад-березень, то вони становлять орієнтовно 8,4 млн тонн. При цьому постачання вугілля за рахунок власного видобутку очікується на рівні 7,3 млн тонн, а імпорт – більше 1,2 млн тонн”, - сказав міністр.

Також для роботи ТЕС використовуватимуть газ. За словами Галущенка, газову генерацію використовуватимуть лише для балансування - це дозволить додати до енергосистеми 3,5 млрд кВт-год електроенергії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Названо необхідний для України обсяг вугілля на зиму 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.11.2021 417
Еще материалы раздела «Економіка»