НОВИНИ ДНЯ: Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогервсі новини дня
Політика
Україна
07.11.2021 682

У НПУ пояснили, чому перевіряють ковід-сертифікати

Правоохоронці пояснили свою участь у перевірці ковід-сертифікатів.

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції Київщини.

"Наразі існує загроза поширення хвороби COVID-19, і на правоохоронців у межах повноважень покладено обов'язок щодо запобігання поширенню інфекції - тобто перевірки документів осіб, які можуть бути носіями хвороби", - зазначили у НПУ.

Там нагадали, що згідно з ч. 1 ст. 11 закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", організація та проведення профілактичних та протиепідемічних заходів у межах, встановлених законом, повноваження покладаються на органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, органи державної санітарно-епідеміологічної служби, установи охорони здоров'я, підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, а також – на громадян.

"Таким чином, обов'язки щодо перевірки COVID-документації державою покладено на Національну поліцію України - центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав та свобод людини, протидії злочинності, підтримці публічної безпеки та порядку", - пояснили у поліції.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НПУ пояснили, чому перевіряють ковід-сертифікати 5.00 5 1
Політика / Україна
07.11.2021 682
Еще материалы раздела «Україна»