<
НОВИНИ ДНЯ: Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру  Екстремальна погода: в Україні очікується тиждень рекордної спеки вище +40  "Путін висунув жорстку вимогу щодо захоплення нових територій": генерал Маломуж розкрив деталі  Мобілізація по-новому: з якими хворобами не забирають до ЗСУ  В Україні 7 липня без опадів, вдень подекуди до +37°  У Львові школи почнуть навчальний рік раніше: в чому причина  Лише 3% українців вважають "єОселю" інструментом вирішення житлового питання: дослідженнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.11.2021 851

Росія місяцями скорочувала транзит газу через Україну, - інститут Брейгеля

Російська Федерація з початку 2021 року скорочувала транзит газу через Україну. При цьому на інших маршрутах поставки лише нарощувалися.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані дослідження інституту Брейгеля.

Зазначимо, інститут Брейгеля - це європейська дослідницька організація, так званий мозковий центр, який працює в галузі міжнародної економіки.

Згідно з дослідженням, 2021 рік для української ГТС розпочався з обсягів транзиту на рівні понад 800 млн кубометрів на тиждень. Але вже наприкінці зими та навесні транзит не перевищував 600-700 млн кубометрів на тиждень. А з вересня транзит впав нижче за позначку 600 млн кубометрів, а зараз становить менше 500 млн кубометрів. У той час як, наприклад, поставки по "Турецькому потоку" протягом 2021 року було в середньому вдвічі більшими, ніж у 2020 році - зі 100 млн кубометрів на тиждень до близько 200 млн.

Крім того, інститут Брейгеля відзначає падіння обсягів транзиту і через газопровід "Ямал", що йде територією Білорусі до Польщі.

Зазначимо, російський "Газпром" вже заявляв, що сертифікація газопроводу "Північний потік-2" дозволить збільшити кількість газу на європейському ринку і знизити ціни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія місяцями скорочувала транзит газу через Україну, - інститут Брейгеля 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.11.2021 851
Еще материалы раздела «Економіка»