<
НОВИНИ ДНЯ: Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
08.11.2021 689

Денісова заявила про необхідність реанімації для Саакашвілі

Уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова попросила владу Грузії забезпечити реанімаційну медичну допомогу для Михайла Саакашвілі, який голодує 39 день.

Про це вона повідомила у Facebook у понеділок, 8 листопада

Здоров'я громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при президентові України Михайла Саакашвілі, який голодує 39-й день, стрімко погіршується. За інформацією консиліуму лікарів, які сьогодні відвідали Михайла в пенітенціарній установі №12 у м. Руставі (Грузія), стан його здоров'я незадовільний і може змінитися на гірше щохвилини", - написала Денісова.

Омбудсмен закликала грузинську владу невідкладно забезпечити переведення Саакашвілі до лікарні, яка облаштована для надання екстрених реанімаційних заходів та відповідає стандартам надання медичної допомоги таким пацієнтам з урахуванням усіх рекомендацій консиліуму лікарів.

"Через поширення у ЗМІ повідомлень представників грузинської влади про нібито прийом їжі Михайлом Саакашвілі, він з 6 листопада відмовився від будь-яких ліків, вітамінів та підтримуючих препаратів. Хоча їхній перелік був визначений начальником медичного відділення Особливої пенітенціарної служби та медперсоналу установи для запобігання настання летальних наслідків. Заохочування Михайла відмовитися від цих препаратів не що інше як спосіб позбавлення його життя", - наголосила вона.

Також Денісова попросила іноземні держави та міжнародні правозахисні організації рішуче засудити дії посадових осіб Грузії, які порушують права громадянина України на життя та здоров'я.

"Звертаюся до влади Грузії терміново забезпечити громадянина України Михайла Саакашвілі належним лікуванням, яке може врятувати йому життя", - наголосила вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Денісова заявила про необхідність реанімації для Саакашвілі 5.00 5 1
Політика / Україна
08.11.2021 689
Еще материалы раздела «Україна»