НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
12.11.2021 505

Україна та США підписали хартію стратегічного партнерства

Виділять кошти для енергетичної безпеки України – Сполучені Штати Америки готові допомогти нам диверсифікувати енергетичні ресурси. Такі підсумки засідання комісії стратегічного партнерства Україна – США у Вашингтоні.

На зустрічі також визначили основи співпраці між державами на наступні 10 років – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна». Хартію стратегічного партнерства підписали міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та державний секретар Ентоні Блінкен. Штати зобов’язалися підтримувати територіальну цілісність України та прописали взаємодію щодо Північного потоку-2.

«Північний потік-2 – це не лише українська проблема, це – загальноєвропейська проблема. А в безпековому сенсі – це взагалі проблема євроатлантичного простору, тому що успіх Північного потоку-2 зробить Росію ще більш нахабною в її діях», – розповів Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України.

«Ми стурбовані повідомленнями про незвичайну військову активність Росії поблизу України. Ми дуже уважно спостерігаємо за регіоном, як і завжди. Ми будемо продовжувати тісно консультуватися з нашими союзниками та партнерами з цього питання», – заявив Ентоні Блінкен, державний секретар США.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна та США підписали хартію стратегічного партнерства 5.00 5 1
Політика / Україна
12.11.2021 505
Еще материалы раздела «Україна»