<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлашавсі новини дня
Політика
Україна
12.11.2021 750

Україна та Словаччина домовляються про збільшення постачання газу

Прем'єр-міністри України та Словаччини Денис Шмигаль та Едуард Хегера на зустрічі у п'ятницю, 12 листопада, обговорили можливість збільшення постачання газу до України.

Про це розповів Шмигаль на брифінгу на Закарпатті.

"Словаччина є одним із основних партнерів України у сфері енергетики. Сьогодні ми обговорили можливість збільшення постачання природного газу в Україну через територію Словаччини. Це може відбуватися відповідно до домовленостей операторів газотранспортних систем наших країн", - сказав він.

Також прем'єри обговорили транспортну сферу, зокрема, залізничні контейнерні перевезення на маршруті Азія-Європа.

"Перспективним напрямом у співпраці є створення мультимодальних логістичних терміналів з обробки вантажів на українсько-словацькому кордоні", - додав він.

Сторони також обговорили розвиток прикордонної інфраструктури, зокрема функціонування спільних пунктів пропуску та спільного митного контролю.

Шмигаль також подякував Словаччині за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

"Україна є для нас не лише добрим сусідом, а й прекрасним другом. Тому ми повністю підтримуємо принцип територіальної цілісності України, а також її курс та спрямованість на структури Європейського Союзу", - сказав у свою чергу Хегер.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна та Словаччина домовляються про збільшення постачання газу 5.00 5 1
Політика / Україна
12.11.2021 750
Еще материалы раздела «Україна»