<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішаєвсі новини дня
Політика
Україна
12.11.2021 446

Екс-міністра підозрюють у контрабанді вугілля

Колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості України повідомлено про підозру за фактом сприяння терористам, а саме в організації незаконного постачання вугілля з "ЛНР" і "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

"За даними слідства, після призначення підозрюваного в грудні 2014 року на посаду міністра енергетики та вугільної промисловості України він був залучений вищим політичним керівництвом держави до укладення угод на поставку вугілля з територій, підконтрольних терористичним організаціям. Міністр достовірно знав про існування дефіциту вугілля для забезпечення діяльності державних енергогенеруючих підприємств України, зумовленого зривом поставок вугілля з ПАР і блокуванням поставок вугілля з Російської Федерації, також усвідомлював їх причини – примус України до придбання вугілля в представників "Л/ДНР" і розумів, що це сприяє економічному розвитку і діяльності терористичних організацій "Л/ДНР", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що до схеми постачання вугілля енергогенеруючим підприємствам України включили два підприємства на окупованій території – шахту імені К.І. Кисельова і Луганськвугілля, які були під повним контролем незаконних збройних формувань.

"Для створення видимості законної підприємницької діяльності, за наказами колишнього міністра, до реєстраційних даних цих підприємств було внесено зміни про юридичні адреси в Києві, а їх керівниками призначено представників "ЛНР" і "ДНР", - додали в Генпрокурора.

Також наголошено, що Центренерго "за вказівкою екс-міністра" уклало договори на постачання вугілля з контрольованими сепаратистами підприємствами. Через це в ОРДЛО було отримано більше 200 млн гривень.

Слідчі дії тривають.

Відзначимо, що міністром енергетики та вугільної промисловості України із грудня 2014 року до квітня 2016 року був Володимир Демчишин.

Оценка материала:

5.00 / 1
Екс-міністра підозрюють у контрабанді вугілля 5.00 5 1
Політика / Україна
12.11.2021 446
Еще материалы раздела «Україна»