<
НОВИНИ ДНЯ: Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна  Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень  Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Бізнес
Технології
14.11.2021 522

Астронавти NASA вийдуть у відкритий космос для заміни антени

Астронавти NASA Томас Маршберн та Кайла Беррон вийдуть у відкритий космос із Міжнародної космічної станції у вівторок, 30 листопада, для заміни непрацюючої антени на одній із фермових конструкцій станції.

630_360_1636785925-610_14.11.21

Про це повідомляється на сайті NASA, передає Укрінформ.

За планом, вихід у відкритий космос триватиме близько шести з половиною годин, у цей час астронавти працюватимуть біля фермової конструкції P1, де встановлено антену. Асистуватиме ним астронавт Європейського космічного агентства Маттіас Маурер, який керуватиме роботизованим маніпулятором Canadarm-2 зсередини станції.

У NASA зазначають, що хоча антена і перестала передавати сигнали на Землю за допомогою Супутникової системи супроводу об'єктів та передачі даних (TDRSS), збій не сильно впливає на роботу станції. Для повної впевненості у достатності зв'язку на станції космічне управління вирішило замінити непрацюючу антену.

Оценка материала:

5.00 / 1
Астронавти NASA вийдуть у відкритий космос для заміни антени 5.00 5 1
Бізнес / Технології
14.11.2021 522
Еще материалы раздела «Технології»